"Si no retiren l'esmena a la totalitat, les propostes que estem disposats a integrar als pressupostos no seran possibles". D'aquesta manera, el secretari d'Economia, Pere Aragonès, ha advertit la CUP a El Matí de Catalunya Ràdio que en cas que no cedeixin, no introduiran els suggeriments dels anticapitalistes, alguns dels quals considera "assumibles".

Des de Junts pel Sí assumeixen que "tenim uns dies per endavant difícils per aquesta negociació", però tot i així estan disposats a negociar "determinades pujades en despesa social", així com un estalvi suplementari en l'àmbit dels interessos. Ara bé. Aragonès ha volgut deixar clar que no poden desobeir l'objectiu de dèficit perquè la Generalitat no podria finançar-se i, per això, ha advocat per uns pressupostos "que estiguin construïts amb el màxim rigor".

"No afegirem mesures que semblin que són valentes, però que demà posin els pressupostos als peus del cavall del Tribunal Constitucional", ha avisat, i ha afegit que precisament això és el que "s'està esperant" des del Govern espanyol "per restringir l'accés de la Generalitat a la liquiditat". En aquest sentit, el secretari d'Economia ha demanat "molta unitat política perquè l’Estat actuarà de manera implacable".

"No farem una exhibició de valentia per perdre la batalla al dia següent perquè ens ho bloquegi l'Estat. Hem d'actuar amb la màxima intel·ligència", ha sentenciat.