L’Institut Internacional d’Estudis Socials (ISS) ha denunciat pressions per part de l'ambaixada espanyola a Holanda per canviar la programació de la seva setmana sobre cultura catalana, on estava prevista la participació del conseller Lluís Puig. Ho han fet saber a través d'un post a la seva pàgina de Facebook. "Hem rebut pressió per part de l’ambaixada espanyola per canviar els nostres programes al seu gust", expliquen.

Tot i això, des de l'escola internacional asseguren que creuen i defensen els seus esdeveniments. A més, han fet una crida als estudiants a participar als actes "en solidaritat amb la llibertat de parlar d’idees pròpies". "Esperem que participin com a persones de ment crítica i oberta i gaudeixin de l’aprenentatge sobre els actuals assumptes mundials", animen.

El conseller ha compartit la denúncia del centre universitari vinculant les pressions a la seva intervenció a l'acte, que finalment ha estat a través d'un vídeo. "L’ISS holandès denuncia pressions de l’ambaixada espanyola per canviar el seu programa sobre la cultura catalana i una mica perquè feia la inauguració el ministre de cultura de Catalunya, un servidor", ha afirmat.