Uns dos-cents membres dels CDR s'han reunit aquesta tarda davant les seus del PDeCAT i ERC a Barcelona per demanar a les dues formacions que desobeeixin al l'Estat espanyol o que dimiteixin per tal que d'altres persones puguin avançar cap a la República.

Els concentrats han recordat a ambdues formacions que sinó s'avança cap a la República, el poble passarà per sobre la classe política i enfilarà la via republicana i que "el poble mana i el Govern obeeix" a través de diversos càntics i pancartes.

Durant la concentració davant la seu del PDeCAT, s'han sentit crits demanant la dimissió del president del Govern, Quim Torra, i la del conseller d'Interior, Miquel Buch, i s'han enganxat diverses pancartes a la porta amb reivindicacions com "quan la injustícia és la llei, la desobediència és un dret".

Els manifestants duien estelades i paraigües i repartien papers amb consignes com ara "Desobeïu o dimitiu", 'Sense desobediència no hi ha independència' o 'Quan la injustícia és la llei, la desobediència és un dret'.

Des del començament de la concentració, les dues seus dels partits han restat tancades i no hi ha hagut cap mena de dispositiu policial especial per tal de controlar la manifestació, tan sols dos agents dels Mossos que han custodiat el grup.

ELNACIONAL Protesta CDR seu PDeCAT Sergi Alcàzar

Ara us toca a vosaltres

Durant la manifestació els CDR han compartit un manifest a través de les xarxes socials titulat "Prou autonomisme" on instaven al Govern a caminar cap a la República recordant que el poble ja va fer la seva part defensant els col·legis l'1-O i fent front "una repressió amb imposicions i prohibicions dignes d'un estat totalitari", i que per tant ha arribat l'hora que els polítics facin la seva.

Precisament amb la màxima "el poble mana i el Govern obeeix" han començat el comunicat on han reclamat la república catalana i el trencament amb el règim del 78 "de la monarquia espanyola". També han demanat a la classe política catalana que si no estan disposats a fer possible hi haurà altres disposat a fer-ho, ja que així ho "va votar el poble l'1-O".

Els CDR han acabat el manifest reivindicant que Catalunya és un "poble lliure" que s'ha alçat i no farà cap pas enrere. Afegint una advertència al Govern i als partits polítics, on els asseguren que "avançaran contra tothom que s'oposi (a la República), ja siguin ells (espanyolistes) o vosaltres mateixos".