Els presos polítics ja han arribat a la presó de Zuera, a Saragossa, després de més de cinc hores i 350 quilòmetres de trajecte des del centre penitenciari madrileny de Valdemoro. Aquesta és la última parada abans d’arribar dimecres a Catalunya.

Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn i Jordi Cuixart han abandonat aquest dimarts a tres quarts de deu del matí Valdemoro a bord d’un autocar de la Guàrdia Civil que ha traslladat d'una presó a una altra. A Zuera hi passaran la nit.

Ha estat la segona escala d’un trasllat dissenyat per Institucions Penitenciàries que durarà tres dies i que acabarà a Brians II, on passaran a estar sota custòdia dels Mossos d’Esquadra.

Carme Forcadell i Dolors Bassa, per la seva banda, seran traslladades dimecres directament des d’Alcalá-Meco a Brians II. A partir d’aquest moment, l’Àrea Penitenciària dels Mossos es farà càrrec de la custòdia i els distribuirà a les seves presons de destinació. Això és Lledoners en el cas de Junqueras, Romeva, Sànchez, Cuixart, Forn, Rull i Turull, Mas d’Enric en el cas de Carme Forcadell i Puig de les Basses en el de Dolors Bassa.

Jordi Turull ha denunciat la injustícia del trajecte, encara que sigui "prop de casa".