Els presos polítics catalans tancats a centres penitenciaris de Madrid han votat a les eleccions que renovaran la Presidència d'Òmnium, que ara mateix ostenta Jordi Cuixart, també a la presó, ha informat aquest dijous l'entitat en un comunicat. Carme Forcadell, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez han participat als comicis d'Òmnium, amb la candidatura de Cuixart com a única opció a liderar l'entitat.

El termini per votar telemàticament acaba la mitjanit d'aquest dijous al divendres, però els socis que no ho hagin fet podran emetre el seu vot presencial aquest dissabte al Pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona, on Òmnium celebrarà la seva assemblea general ordinària.

L'esdeveniment coincidirà amb els vuit mesos de l'entrada de Cuixart i Sànchez a la presó, l'octubre de 2017, acusats de presumpta sedició per la protesta ciutadana davant la Conselleria d'Economia de la Generalitat durant un registre policial. A més de Cuixart, opten a la vicepresidència Marcel Mauri -actualment en aquest càrrec-, Marina Llansana i Joan Vallvé.