El Mundo avança aquest dissabte la cançó que sonarà en les portades del diari tota la setmana vinent: els privilegis dels presos i preses polítics catalans. De ben segur també serà un hit a la resta de diaris antigovernamentals de Madrid, que maldaran per enganxar-s’hi –o per dir-ne alguna encara més grossa.

EM

Gairebé se’n pot avançar el recorregut informatiu imaginari de la cosa: aquest mateix dissabte o diumenge hi haurà unes explicacions del Govern i rodes de premsa de l’oposició exigint i reclamant. Dilluns o dimarts, Ciutadans –qui sap si també el PP i el PSC– presentaran preguntes parlamentàries sobre l’escàndol (el bochorno, etcètera). Es faran rodes de premsa, plenes d’indignació d’una banda i altra. El ple del Parlament de dimarts serà un excel·lent escenari per arrencar la gresca sobre el cas, que seguirà dimecres, dia de la sessió de control al Govern. Ja serem a dijous. En l’entretant, apareixerà més material sobre la vida meravellosa dels nou presos i preses polítics. Segurament serà publicat algun reportatge sobre els dies regalats del fugado president Puigdemont viatjant per Europa o gaudint dels luxes sense parió de la Casa de la República a Waterloo.

De tot plegat, els matinals de les teles i ràdios de la capital del regne se’n faran un festival.

Així fins divendres o dissabte. Aquest és el pronòstic mediàtic per la setmana que ve. En alguna cosa s’han d’entretenir mentre no arriba el judici o no patina un altre ministre del govern de Pedro Sánchez.

Tu has vist alguna portada semblant sobre els privilegis penitenciaris d’Iñaki Urdangarín o de Rodrigo Rato, per esmentar dos casos que tothom té ben presents? Tu tampoc?

Pel que fa a la resta de portades, fa l’efecte que aquesta setmana ha deixat als diaris esgotats. No hi ha gran cosa. Cal remarcar el retorn de l’ABC a l’ortodòxia monàrquica, aprofitant l’avinentesa del viatge a París de ses majestats. Un Felip VI en hores baixes visita un Macron en hores baixes –ja li han marxat tres ministres tres del govern. Quan volen ja en saben de ser simpàtics, ja.

ABC

EP

LR