El conseller Joaquim Forn ha recordat aquest dimecres amb una cançó de Els Catarres els nou mesos que fa que està en presó preventiva per la defensa al dret a l'autodeterminació. La música ha acompanyat, en especial els darrers mesos, la reivindicació pels drets i llibertats del país, sent també un vehicle per la denúncia de la situació judicial i política. 

Els consellers Raül Romeva RuedaJosep Rull Andreu també han recordat a les xarxes socials els nou mesos privats de llibertat. "Sóc lliure quan nedo i m'hi feu sentir quan veig la vostra solidaritat i estima. Gràcies per ser-hi sempre, per reivindicar sempre la llibertat", ha dit Romeva sobre un emotiu vídeo que ha fet la plataforma Free Romeva per demanar una vegada més la seva llibertat. 

El conseller Rull ha piulat avui des de la presó: "Quan des de Lledoners sentim el xiulet del tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que de bon matí baixa de Súria al Port de Barcelona ens emocionem".

"Gràcies a aquests grans professionals d’una companyia ferroviària que, per l’esforç de molts, ha esdevingut una de les millors companyies del món", ha escrit. 

"El setge que ens estreny sols ens fa més lliures i de la fe i el seny forjarem un himne. Som fills d'una terra tenaç que no es doblega ni rendeix", ha piulat el conseller Forn citant la cançó El setge del grup de pop d'Aiguafreda. I ha conclòs: "Gràcies a tots per ser-hi!". 

La cancó El setge pertany a l'àlbum Big Bang que va publicar la banda el 2015. Una creació que els va projectar amb actuacions a l'Estat espanyol, Xina, França i Corea. Amb més de 160 concerts i nombrosos reconeixements, entre els quals el Premi Enderrock 2017 al millor artista en directe, El premi Arc a la millor gira 2016, Premi Enderrock 2016 al Millor artista, Premi Enderrock 2016 al Millor Disc. Big Bang va arribar a les 20.000 còpies venudes i van aconseguir així el seu primer disc d'or. 

 

El grup Els Catarres va participar en la creació aquest any de la cançó Ni un pas enrere! dedicada a presos i exiliats. La cançó és una versió en català del mític No surrender de Bruce Springsteen on hi van participar reconegudes bandes del país com: Els Catarres, Buhos, Els Pets, Gossos, Joan Rovira, Sopa de Cabra, Gemma Humet, Suu, Ivette Nadal o Pemi Fortuny.