La diputada escocesa Marion Fellows (SNP) ha tret el cas dels presos polítics catalans a la cambra dels comuns de Westminster, a Londres, i ha expressat el seu respecte cap a ells. "Aquesta discussió té la seva clau en els drets humans, i en concret el dret dels pobles a l'autodeterminació", ha subratllat.

Fellows ha recordat que el dret d'autodeterminació està emparat pel dret internacional i per la carta de drets humans de l'ONU. "El text assenyala que un dels propòsits de l'ONU és promoure relacions fraternes entre les nacions, fonamentades en el respecte a la igualtat de drets i l'autodeterminació dels pobles", ha afegit. 

Segons la diputada escocesa, no hi ha ningú a la cambra dels comuns, tampoc els membres del Partit Conservador, que consideri que Escòcia no és una nació, i per tant això implica que Escòcia té dret a l'autodeterminació.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat