Unitat, resistència i fermesa. Ha estat l'essència dels missatges que els nou presos han fet arribar des de Lledoners. Ara bé, els detalls també són part de la notícia. Els clams d'unitat s'han agrupat per famílies. En un mateix vídeo s'ha posat veu als textos que els presos de JxCat -Turull, Forn, Rull i Sànchez- han enviat des de la seva cel·la. També s'hi ha afegit el missatge de Jordi Cuixart

Les cartes reproduïdes a Perpinyà han posat el focus en la impostància "d'aïllar i derrotar la desunió per evitar que la desunió acabi derrotant l'independentisme". Així h ho ha expressat l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez. Esl seus companys de partit i de centre penitenciari han dit el mateix amb altres paraules. "No em cansaré de reclamar unitat", ha advertit Quim Forn, que ha cridat a "recuperar la moral de victòria" de l'1-O. "Anem a la una de debò", ha implorat Jordi Turull. En la mateixa línia, Josep Rull ha posat en valor que "va ser una decisió encertatda biforcar-se entre presó i exili". 

L'únic pres no alineat amb cap partit polític, el president d'Òmnium Jordi Cuixart, ho ha rematat fent una crida a "mantenir la fermesa", tenint sempre present que "units som capaços d'assolir fites incansables".

Oriol Junqueras tindrà un espai reservat per ell sol. I segons apunten fonts de l'organització a ElNacional.cat, la seva intervenció serà en vídeo. També es dirigirà als assistents a través de la pantalla la secretària general d'ERC, Marta Rovira.