Traslladar els "presos independentistes" a presons catalanes. Això és el que ha aprovat l'Ajuntament de l'Hospitalet amb el vot favorable de tots els partits menys el PP i Cs. El PSC de Núria Marín també hi ha votat a favor, després que el regidor del PDeCAT, Jordi Monrós, presentés ahir una moció al ple en què instava a no votar "des de les sigles del partit, sinó des del cor" perquè, va subratllar, "no és un debat sobre independència", sinó que "és un debat sobre drets humans".

Tot i que a l'ordre del dia del ple s'hi podia llegir "presos independentistes", el regidor del PDeCAT es referia a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart com a "presos polítics" i, en aquest sentit, va posar de relleu que "l’únic moment en què deixarem de demanar la llibertat dels presos polítics és quan els tinguem a casa", però, va apuntar, "fins que ho aconseguim, creiem que tenim l’obligació de fer tot allò que estigui a les nostres mans per intentar fer menys dura i injusta aquesta situació que viuen tant ells com les seves famílies".

L'objectiu de Monrós és, a banda de "mostrar el rebuig vers la presó preventiva" dels presos polítics, que "es generi un clam unànime, que sobrepassi els colors polítics, i que l’Estat espanyol hagi de prendre consciència del càstig afegit que representa tenir als presos polítics lluny de les seves famílies" i, per tant, va exigir que "fins que no es produeixi l’excarceració i per raons d’humanitat es procedeixi immediatament al seu trasllat a centres penitenciaris catalans".