Els consellers del PDeCAT empresonats —Jordi Turull, Josep Rull i Joaquím Forn— han demanat al PDeCAT a través d'una carta que estigui unit i que avanci cap a la Crida Nacional per la República. "Sumar sempre és més important que restar", defensa el text, que ha llegit una de les filles de Turull i que demana tenir una "mirada àmplia i de molt recorregut": "Catalunya necessita instruments il·lusionadors i integradors". 

"Nosaltres assumim la part de sacrifici que ens pertoca", han recordat en referència a l'"infame" empresonament que pateixen; per això han demanat també que els associats del partit assumeixin la seva part per "fer-nos dignes de Catalunya". 

En aquest sentit, els presos polítics han recordat que "vivim en un temps d'anormalitat política", després que s'hagi "desballestat l'estat de dret", i que "la generositat ha de ser directament proporcional a l’anormalitat". 

Finalment han demanat "cristalitzar l'1 d'octubre" i fer un missatge "inequívoc, clar i contundent a favor de la republica catalana" i "a favor de la llibertat". 

També el conseller Lluís Puig des de l'exili belga ha enviat una vídeo per ser vist durant l'assemblea del partit per demanar "sempre sumar" i "recosir ferides" i també ha volgut animar a les bases a "sumar-nos a la Crida Nacional". "El partit té coses a millorar però amb la suma de tots i totes sabem tirar endavant", ha conclòs.