Els set detinguts el 23-S es troben des de dimecres en set mòduls diferents on comparteixen espai amb altres presos. Segons han explicats fonts de la defensa a El Nacional, dilluns van començar a canviar-los de mòdul, han deixat el mòdul d'ingrés on es trobaven des de que l'Audiència Nacional va dictar la presó provisional, i a l'hora de distribuir-los en cel·les els han separat. "És anormal si es compara amb els presos polítics", ha dit a aquest diari Eva Pous, una de les advocades de la defensa.

Tot i que la normativa de presons ho permet no tindria per què ser així i ho veuen com a part d'una "estratègia". Els advocats demanaran que es traslladin tots els presos a Catalunya. Tot i que l'objectiu és que quedin en llibertat, les defenses treballen ja en el trasllat. "El més normal és que estiguin en presons catalanes", diu Pous.

Els 7 CDR detinguts estan acusats de terrorisme. Amb tot, no se'ls ha aplicat la llei antiterrorista. Però, en canvi, sí que la seva detenció i part del seu captiveri es correspon amb l'aplicació d'aquesta llei.

Els advocats van visitar els empresonats dimecres passat a Soto del Real. L'advocada explica que "estan bé dins les circumstàncies i expectants de veure si això va per llarg o no".