Funcionaris del mòdul 2 de Lledoners, on estan ubicats Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull, Quim Forn i Jordi Cuixart, han evitat que un intern gravi els presos polítics amb un telèfon mòbil.

Una investigació interna hauria detectat la presència d'un telèfon al mòdul, segons assegura Nació Digital i confirma el Departament de Justícia. El reclús, després de ser enxampat pels treballadors, va explicar que havia rebut una oferta de 15.000 euros per vendre vídeos dels polítics a l'interior del centre penitenciari. A l'intern se l'ha castigat traslladant-lo al mòdul de règim tancat.

Fonts de Justícia expliquen que s'ha aconseguit detectar el telèfon "després de diversos escorcolls en diferents espais del centre i gràcies al zel dels funcionaris de Lledoners". L'home té condemna per tràfic de drogues fins al 2022.

El passat mes de juny es va filtrar un vídeo amb imatges de Junqueras, Romeva i Forn a la presó d'Estremera on se'ls veia realitzant les seves activitats quotidianes. Per sort, a diferència del que va passar a Estremera, han pogut impedir que es violi la intimitat dels consellers i els Jordis en la seva reclusió. L'accés de qualsevol tipus de dispositiu per comunicar-se amb l'exterior està prohibit.