El jutge ha decretat presó sense fiança per a Rodrigo Lanza, el condemnat pel cas que va inspirar el documental Ciutat Morta, després de prendre-li declaració com a presumpte autor del crim contra Víctor Laínez, un home de 55 anys de Saragossa​.

Durant aquest divendres, quan s'ha fet la declaració, Lanza només ha contestat al seu advocat i al jutge del cas assenyalant que "ell només li va donar un parell d'empentes" i ha explicat que l'incident el va començar Laínez. En aquesta línia, tant la Fiscalia com l'acusació particular han sol·licitat presó sense fiança per assassinat. Les explicacions les ha donat la jutge de guàrdia de Saragossa, Natividad Rapún, a l'advocat de la família Laínez, Juan Carlos Macarrón, a última hora del matí. 

Lanza vivia a Saragossa després d'haver complert la condemna per haver deixat tetraplègic un guàrdia urbà de Barcelona en uns incidents veïnals que van tenir lloc el 4 de febrer del 2006, en una casa okupa del barri al carrer de Sant Pere Més Baix, al barri de la Ribera (Barcelona).

Segons ha explicat la premsa local, Lanza va coincidir amb la víctima a un bar, on la va increpar per portar uns tirants amb la bandera d'Espanya. Segons apunten els testimonis, Lanza el va colpejar al cap amb una barra de ferro, el que li va deixar unes lesions cerebrals irreversibles. La víctima va morir tres dies després d'haver estat ingressat a l'hospital.