La Fiscalia demana penes de fins a 6 anys de presó per a una parella de 50 anys, sense antecedents penals, per un atemptat contra l'autoritat i desordres públics durant les protestes de la detenció del president a l'exili Carles Puigdemont a Alemanya.

Segons el relat del Ministeri Públic, la parella va col·locar contenidors al mig de la calçada del carrer València de Barcelona per "entorpir" l'avanç de la policia quan es disposava a dissoldre una manifestació. Per aquest fet, la Fiscalia demana dos anys de presó per a les dues persones.

A més, per un dels dos també es demanen 4 anys més de presó per un delicte d'atemptat contra l'autoritat per tirar, segons la Fiscalia, una ampolla de vidre contra la policia, tot i que no va impactar contra ningú. El fiscal considera que l'ampolla va ser usada com una "arma o objecte perillós" i per això demana aplicar la pena en el seu grau superior.

Ara bé, tot i que el fiscal manté el seu relat per condemnar els acusats, els únics testimonis són tres agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dos agents dels Mossos d'Esquadra i les úniques proves sol·licitades són els historials penals dels acusats, que de moment són inexistents, i l'informe dels fets de la Urbana de Barcelona.

És per això que, en declaracions a eldiario.es, l'advocada dels dos acusats, Laia Serra, demana la seva absolució perquè els dos acusats van assistir a les concentracions, però desmenteix que participessin en els disturbis. A part d'això, tots dos acusats neguen el relat de la Fiscalia i remarquen la falta de proves. També denuncien que van ser identificats per la Guàrdia Urbana, i no pels Mossos, hores després dels fets. 

El judici se celebrarà aquest mateix dilluns i quedarà vist per a sentència a la secció dos de l'Audiència de Barcelona.

Llançament d'artefactes incendiaris

A part de la sol·licitud de penes de sis anys de presó, la Fiscalia també assegura que durant les protestes es van llançar "artefactes incendiaris, pintures, papereres i van fer barricades", tot i que no responsabilitza d'aquests fets als dos acusats.

Amb això el fiscal destaca que durant la manifestació va haver-hi "violència i tensió" cap als Mossos quan es va intentar superar el cordó policial que hi havia davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya. Durant aquelles protestes, els Mossos van fer grans accelerades amb les furgonetes per dissoldre els manifestants, fet que quasi provoca més d'un atropellament de periodistes i concentrats.