La Fiscalia ha demanat presó incondicional per a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i per als membres de la Mesa Lluís Corominas, Lluís Guinó i Anna Simó. 

Per a Ramona Barrufet demana una fiança de 50.000 euros per eludir la presó i llibertat per a Joan Josep Nuet, amb compareixences periòdiques.

Per a tots, a més, la Fiscalia demana que paguin en concepte de responsabilitat civil una fiança de 6'2 milions d'euros, que és el cost del referèndum que valora el Ministeri Públic.

Barrufet s'ha diferenciat de la resta de membres de la Mesa i de Forcadell declarant que el referèndum i la DUI no es podien fer amb garanties i ha acatat rotundament el 155.

El jutge Pablo Llarena ha de resoldre la mesura un cop feta la vista conjunta amb totes les parts.

Forcadell i tots els membres de la Mesa acusats han canviat l'estratègia respecte als consellers, per evitar la duresa de la Fiscalia a l'hora de demanar les mesures cautelars, però no ha servit de res.

I en l'últim torn de paraula de la vista, Lluís Corominas, Lluís Guinó i Anna Simó s'han desmarcat de la DUI i s'han afegit a la mateixa línia de Ramona Barrufet. Però l'estratègia no ha servit per Forcadell, a qui la Fiscalia considera "ideòloga" del procés, la persona clau per tirar endavant la DUI. I el ministeri públic ha seguit amb la línia traçada: presó incondicional.

Així doncs, finalment presó incondicional per a Carme Forcadell, Lluís Corominas, Lluís Guinó i Anna Simó.

Per a Ramona Barrufet exactament la mateixa mesura que per a Santi Vila: podrà evitar la presó si paga una fiança de 50.000 euros.

I, tal com estava previst també, la Fiscalia demana la llibertat amb càrrecs per a Joan Josep Nuet. I pel que apunten fonts judicials, amb cap mesura cautelar. Un punt que acabarà de confirmar el jutge quan decideixi.

Hi ha pendent encara per saber quines mesures cautelars acaba fixant el jutge. Que van des de la mateixa presó incondicional, fins a la retirada del passaport i les compareixences periòdiques als jutjats.