El jutjat d'instrucció 2 de Girona, en funcions de guàrdia, ha rebut avui tres detinguts d'ahir durant les càrregues policials. La magistrada ha acordat, per a dos d'ells, la presó provisional comunicada i sense fiança. Se'ls imputen els delictes de danys, atemptat, lesions i desordres públics. Amb aquests ja són set els manifestants detinguts que han acabat a la presó.

El tercer detingut ha quedat en llibertat provisional amb compareixences setmanals en el jutjat. A més, com a mesures cautelars, la magistrada ha acordat la retirada de passaport, prohibició de sortida del territori i la prohibició d'acudir a reunions, manifestacions, actes de protesta, actes multitudinaris o congregacions de grup mentre duri la tramitació de la causa, així com mantenir-se allunyat d'aquests actes i de les persones que l'integren a 1,5 km. A aquest tercer detingut se li imputen els delictes de desordres públics i atemptat contra agents de l'autoritat.

Els Mossos d'Esquadra han detingut 38 persones a tot Catalunya relacionades amb els aldarulls d'ahir a la nit. Estan acusats de desordres públics, danys i atemptat. En total, des de dilluns hi ha a Catalunya 76 detinguts, 75 pels Mossos d'Esquadra i un per la policia espanyola. 

Set dels detinguts estan en presó provisional comunicada i sense fiança. Onze han quedat en llibertat provisional amb mesures cautelars. La resta estan pendents de declarar davant el jutge.