El jutjat ha dictat aquest dimecres al vespre presó sense fiança per a quatre dels sis detinguts aquest dimarts a Barcelona en el marc dels aldarulls entre policia i manifestants contraris a la sentència de l'1-O, segons informa el col·lectiu d'advocats Alerta Solidària. Quatre dels sis detinguts han passat avui a disposició judicial, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

A tres dels empresonats se'ls acusa de desordres públics, atentat a l'autoritat, lesions i danys, i al quart empresonat se l'acusa de atemptat, desordres i danys. Cal recordar que fiscalia demanava presó per als quatre detinguts i el Govern, llibertat sota fiança de 2.000 euros.

A l'escrit, el jutge considera que hi ha indicis que alguns dels empresonats van intentar travessar línies policials o es van enfrontar i van agredir agents de l'autoritat, fets tots ells "de notable gravetat i transcendència". A més, afirma que incorren tots els requisits per a la mesura de la presó provisional.

També es considera que els fets que s'atribueixen als detinguts constitueixen accions dirigides a "impedir l'execució d'una sentència ferma dictada pel Tribunal Suprem".