El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha ordenat presó provisional sense fiança per a Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez El Bigotes pel cas Fitur, peça separada del cas Gürtel.

La Sala, de conformitat amb el criteri de la Fiscalia, aprecia risc de fuga per la gravetat de la condemna i pels altres procediments en els quals estan immersos.

Els tres capitostos de la xarxa van ser condemnats divendres a penes de 12 i 13 anys de presó per associació il·lícita, tràfic d'influències, malversació, suborn i falsedat per les adjudicacions de Fitur.

També va ser condemnada l'exconsellera de Turisme de la Generalitat Valenciana Miraculosa Martínez a nou anys de presó. Segons la sentència, la també exconsellera de Turisme Angélica Such va ser absolta.

En total, van ser jutjades 13 persones en aquesta peça del cas Gürtel, la primera que va arribar a judici –hi ha sis peces i la resta s'instrueixen o es jutgen a Madrid–. Aquest cas va quedar vist per a sentència a mitjans d'abril del 2016 i es va conèixer la resolució del tribunal gairebé 10 mesos després.