L’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans ha denunciat un torrent d’irregularitats en relació a l’empresonament de set membres dels CDR. En un fil de twitter ha assegurat que el primer que ha comés anomalies ha estat el jutge, que “només ha notificat als advocats defensors la part dispositiva de la interlocutòria que ordena l’ingrés a presó, però no la resolució sencera”.

En un segon tuit, han apuntat que això significa que les defenses no poden “conèixer tota l’argumentació del jutge per a decretar a presó provisional”, cosa que comporta que que les mateixes defenses no puguin “presentar un recurs” sobre la imposició de presó provisional. Així mateix, es denuncia que els advocats “han vist impedides les seves assistències als detinguts”.

En un tercer tuit s’apunta que als advocats de la defensa se’ls ha impedit parlar amb els seus clients sota l’excusa que “el trasllat a Soto del Real ja estava preparat i no era possible interrompre’l”. A més, que als advocats d’Alerta Solidària se’ls ha “negat” parlar amb els detinguts a la presó “per un tema d’horari del centre”.

En el quart tuit, l’Observatori conclou que “els detinguts han hagut d’ingressar a presó sense poder parlat amb els seus advocats defensors, tot plegat, una mostra més del gravíssim tractament” que s’està donant en aquest cas, on el dret a la defensa ha estat “vulnerat”.