La presidenta del Senat, Pilar Llop, ha demanat aquest dijous als partits de l'oposició que la seva acció "sigui d'Estat i no contra l'Estat" i que no es qüestionin les institucions i el "sentit" de la democràcia.

En una entrevista en 'Els matins de RNE', la presidenta de la Cambra Alta ha retret a PP, Ciutadans i Vox el to "menys constructiu" i en "ocasions aspre" que van mantenir durant el debat d'investidura del socialista Pedro Sánchez.

En aquest sentit, Llop ha fet al·lusió a la crida realitzada per Vox per sortir al carrer a protestar pel nou Govern de coalició i ha demanat "sentit d'Estat" per a poder davant els "problemes importants" que té Espanya.

"Quan es parla que els parlaments són el reflex del que hi ha en la societat i que la crispació és la que hi ha en el parlament, em pregunto si no és la del parlament la que s'està emportant a la societat", ha lamentat.

En aquesta línia, la presidenta s'ha mostrat confiada que les formacions polítiques siguin capaces de "reconduir el debat" i posar per davant la paraula. "Que ens allunyem dels frontismes i de les confrontacions estèrils. Que l'oposició sigui d'Estat, no contra l'Estat, perquè el que farà és qüestionar les institucions i el sentit de la nostra democràcia", ha afegit.

La conferència de presidents, sense data

Així, Llop ha recordat que estan a punt de començar "una legislatura molt intensa" en la qual, només en el Senat, es troben representades "23 forces polítiques". "El diàleg serà una eina fonamental per afrontar els problemes", ha opinat.

Preguntada per la data en què se celebrarà la Conferència de Presidents, Llop ha explicat que serà després de la ronda de consultes de Sánchez amb tots els líders dels Executius autonòmics quan es prengui una decisió.

"Tinc una gran satisfacció pel fet que el president hagi decidit que se celebri en el Senat. L'última va ser el 2017, i cal recuperar-lo", ha assenyalat, per després concloure: "La política tenen els seus passos. Després de la ronda, es decidirà quan és el moment més adequat".