El reglament és clar: si hi ha un empat en una votació, s'ha de tornar a votar fins que es desempati. El que no diu el reglament, però, és que l'empat pugui ser entre vots negatius i abstencions. Això és el que avui ha passat al Parlament d'Extremadura. La seva presidenta ha fet repetir la votació fins a 3 cops perquè hi havia un empat entre vots negatius i abstencions. Els vots positius només sumaven sis. 

Les votacions es repeteixen si els vots positius i els negatius són els mateixos i, per tant, no es pot decidir si la proposta prospera o es rebutja. En aquest cas, però, la presidenta ha fet una interpretació, si més no peculiar, del reglament i ha fet repetir la votació tot i que amb una diferència de 23 entre 'sis' i 'nos', la votació quedava rebutjada de totes formes. I ha interpretat que tampoc podien empatar els vots positius i negatius amb les abstencions.

Després de les votacions hi ha hagut cert rebombori entre els diputats que intentaven prendre la paraula per advertir a la presidenta de la seva mala interpretació al reglament, ella, però, no els ha deixat parlar fins a la tercera votació, al final del ple. Ha sigut aleshores quan els diputats han assegurat que no calia tornar a votar perquè la proposta ja havia quedat rebutjada, i ella ha contestat: "la interpretació del reglament la fa aquesta presidència i, per tant, votarem de nou". 

A la tercera, però, ha anat a la vençuda perquè dos dels diputats que votaven en contra no ho han fet aquest cop, i la votació s'ha saldat per 6 vots a favor, 27 vots en contra i 29 abstencions. La proposta ha pogut ser finalment rebutjada per la presidenta.