La presidenta de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Dolors Feliu, ha aconseguit una plaça al gabinet jurídic del Departament de Presidència del Govern, segons consta a la pàgina web de la conselleria i ha confirmat ella mateixa a Twitter. L'oferta del concurs  es va publicar el 13 de setembre, dos dies després de la Diada Nacional de Catalunya, en la qual Feliu va instar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a culminar la independència o convocar eleccions i va carregar contra els partits independentistes per "desmobilitzar". Feliu, que és funcionària del cos d'advocats de la Generalitat-- requisit necessari per optar a la plaça--, havia ocupat prèviament a diversos alts càrrecs en el Govern: del 2011 al 2019, va ser directora general de Serveis Consultius i, del 2019 al 2021, directora general de Drets i Assumptes Constitucionals.

Dolors Feliu aconsegueix una plaça al gabinet jurídic de Presidència

Més concretament, Dolors Feliu ha aconseguit una plaça com a responsable de suport i relacions consultives de la Direcció General de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica del Gabinet Jurídic del Departament de Presidència, que correspon al nivell 29 i a la categoria A1 dels funcionaris de la Generalitat. El termini per presentar la sol·licitud per a aquest lloc de treball va finalitzar el 23 de setembre passat, quan ja s'albirava la crisi de govern que va motivar la consulta interna de Junts i que va acabar derivant en la seva sortida de l'executiu català, mentre que la resolució es va publicar el 2 de novembre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Fonts de l'ANC consultades per Efe han explicat que aquesta plaça és "inferior" als càrrecs que havia ocupat Feliu anteriorment a la Generalitat i que requereix "menys dedicació", per la qual cosa "tindrà més temps per a l'activisme" a favor de la independència.

La postura de l'ANC

L'Assemblea Nacional Catalana ha emès un comunicat confirmant la plaça de Feliu en el qual ha volgut aclarir una sèrie de punts. En primer lloc, destaca que ocupa una plaça de funcionariat al Gabinet Jurídic de la Generalitat. I des d'aquesta posició, va participar en la defensa de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya el 2006. En segon lloc, l'Assemblea recorda que aquesta plaça i totes les del Gabinet Jurídic "pertanyen al Departament de la Presidència des de sempre". Finalment, afirma que la plaça que ocuparà a partir d’ara Feliu "és d’un nivell menor i de menys dedicació, un canvi que ha demanat ella mateixa per poder dedicar més temps a l’Assemblea". 

Funcions del càrrec

Tal com figura al lloc web del Departament de Presidència, el càrrec que ha aconseguit Feliu implica donar suport a la direcció dels Serveis Consultius i Coordinació Jurídica i "assessorar en matèria de transparència i exercici del dret d'accés a la informació pública", així com assumir la gestió interna "de les sol·licituds del dret d'accés a la informació del Gabinet Jurídic" de la conselleria. La feina també implica elaborar estudis relatius a aquestes matèries i formular propostes als titulars de la Direcció General de Serveis Consultius I Coordinació Jurídica i "participar en les comissions, altres òrgans col·legiats i grups de treball per als que és designada".