El president del TSJC, Jesús María Barrientos, ha avalat aquest dimarts la decisió de la Junta Electoral Central (JEC), que ha donat 48 hores al president de la Generalitat, Quim Torra, per retirar llaços grocs i estelades d’edificis que depenen de la Generalitat. Segons Barrientos, la mesura és “tan òbvia que no hauria de ser necessària” perquè “aquest és l’estat normal de les coses”.

Barrientos ha insistit que els edificis públics “no són espais per als posicionaments ideològics” i ha defensat que funcionaris i servidors públics es deuen “a principis d’actuació que parteixen de la neutralitat i l’objectivitat”. En aquest sentit, ha advertit que, tot i estar exposades a impugnació, les decisions “són vinculants per als governants”.

president TSJC Jesus Maria Barrientos - ACN

ACN

Barrientos ha valorat que, davant d’un període electoral, la Junta Electoral està “obligada a exigir que es respectin al màxim els principis i els valors de la neutralitat, perquè està en joc l’equilibri polític”. “La netedat d’un procés electoral pressuposa i exigeix que, almenys, tots els espais públics no suposin cap condicionant a l’hora d’emetre el vot lliure de tot ciutadà”, ha conclòs.