El president del Senat alemany, Michael Müller (SPD), ha anunciat que demà dijous viatjarà a Madrid per entrevistar-se amb el rei Felip VI i que té previst parlar de Catalunya. També pensa reunir-se amb la ministra d'Administracions Públiques, Meritxell Batet, i amb el seu homòleg espanyol, Pío García Escudero.

"A més del canvi de govern y de la reorientació d'Espanya amb el president socialista Pedro Sánchez, les reunions se centraran en la migració laboral entre Alemanya i Espanya, la política de refugiats i les aspiracions d'independència de Catalunya", assenyala una nota del Senat alemany, que reuneix els lands. Müller precisa en declaracions que "Espanya té una estructura descentralitzada organitzada de forma molt diferent al federalisme d'Alemanya. I en aquest sentit la recerca d'un camí per a Catalunya és una ocasió de diàleg amb el meu amfitrió".

Müller deixa clar en la seva nota, que la situació política a Catalunya ha de ser "motiu de diàleg".  El president del Senat alemany compagina el càrrec amb el d'alcalde de Berlín, la localitat on ha viscut el president a l'exili, Carles Puigdemont, en els darrers mesos.