Juanma Moreno, president del PP andalús, l'agrupació amb més afiliats del partit, ha anunciat aquest dilluns públicament que donarà suport a Soraya Sáenz de Santamaría en les primàries per elegir la presidència del PP. Moreno ha assenyalat que recolza a Santamaría perquè considera que de tots els candidats és també qui té més possibilitats de guanyar les pròximes eleccions, "un objectiu fonamental" del pròxim congrés dels populars, ha remarcat.

El líder del PP andalús ha advocat perquè, una vegada elegits els dos candidats finals d'aquestes primàries, pactin una candidatura d'integració ja que, ha subratllat, d'aquest conclave "ha de sortir un partit més unit, sòlid, fort i capaç de guanyar les pròximes municipals, europees i sobretot, les eleccions generals a Pedro Sánchez".

Moreno ha assegurat que té "molta admiració, molt respecte i fins i tot moltíssim afecte" a altres candidats a les primàries i una "relació molt especial" amb Pablo Casado i amb Juan Ramón García Hernández, però ha proclamat que donarà suport a Sáenz de Santamaría perquè és la millor candidata perquè el PP recuperi el govern espanyol.

Ha afegit que aquest suport sorgeix d'"una reflexió serena" i "des del màxim respecte que li tinc a tots els candidats i que li dec a tots els militants del PP andalús". "No només estem elegint a qui presidirà el Partit Popular, sinó també a qui serà candidat a la presidència del govern de l'Estat i hem de pensar molt bé en qui volem al cartell electoral i qui té més possibilitats de guanyar les pròximes eleccions", ha afegit.

Per a Moreno, aquesta persona és Soraya Sáenz de Santamaría, per la seva "experiència de gestió del govern espanyol" en els últims set anys, per la seva "enorme sintonia" amb la societat espanyola i "perquè és el moment que una dona sigui la presidenta".

Amb tot, ha apostat per què en la segona fase d'aquestes primàries els dos candidats finalistes "facin l'esforç que hagin de fer per arribar en una sola candidatura, que és el que està demanant el partit." Moreno ha assistit als actes de campanya de tots els precandidats a la presidència del PP a Andalusia, l'agrupació més nombrosa al XIX congrés nacional d'aquest partit, al qual aporta 543 compromissaris.