No només els independentistes catalans es van manifestar aquest dijous a Brussel·les, també ho va fer una àmplia representació del partit nacionalista flamenc, l'NV-A, encapçalada pel president del Parlament de Flandes, Jan Peumans. El polític flamenc va decidir sumar-se a la manifestació en suport als catalans perquè no entén l'actitud del Govern espanyol i perquè considera que el president, Carles Puigdemont, "no és un criminal, és el president de Catalunya".

"Estem aquí per donar suport al poble de Catalunya", va assegurar Peumans en declaracions a El Nacional durant la manifestació independentista, en la que van participat més de 45.000 persones segons la policia belga. "És increïble", va manifestar, en veure la demostració de força del moviment, inclús fora del seu propi país, tot i confessar també estar-ne "molt gelós".

Peumans, però, també va voler llençar una dura crítica al Govern espanyol per la seva actitud davant el procés i també pels empresonaments dels polítics catalans. "Això no és possible que passi a Europa, on hi ha democràcia i llibertat d'expressió", va etzibar. 

El president de la cambra flamenca no entén l'actitud del Govern espanyol, però tampoc la del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, que creu que "hauria de fer de mediador en el conflicte entre Catalunya i el Govern espanyol". "Si Juncker és un demòcrata i creu en els valors de la Unió Europea, hauria de fer de mediador", va defensar aferrissadament. 

Preguntat sobre què en pensa que Puigdemont estigui vivint al seu país perquè si torna a Espanya serà citat a declarar pel Tribunal Suprem i enviat a la presó de forma preventiva, Peumans assegura: "No ho puc entendre". "Què pensaries si jo, que soc el president del parlament flamenc, estigués a Espanya i no pogués tornar al meu país?", reflexiona en veu alta, per acabar sentenciant que "Puigdemont no és un criminal, és el president de Catalunya".