El president de Múrcia, Fernando López Miras, s'ha mostrat disposat a parlar amb el candidat socialista a la presidència del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, sobre el "futur" de la Regió i del país, però li ha advertit que no compti amb ell per "blanquejar els separatistes catalans".

López Miras ha contestat d'aquesta forma en una entrevista concedida a la Cadena COPI, en ser preguntat per la ronda de reunions que Sánchez pretén fer amb els presidents autonòmics. Referent a això, López Miras ha recordat que el seu govern ha enviat des del mes de setembre passat unes 11 cartes al govern espanyol demanant reunions, tres o quatre de destinades al mateix Pedro Sánchez i la resta als seus ministres.

A més, López Miras ha cridat dues vegades al president del govern espanyol en funcions personalment, sobretot, a propòsit de la crisi del Mar Menor i de la seva visita a la Regió, però Sánchez no ha volgut rebre'l en cap d'aquestes ocasions. "Ahir ens vam assabentar que Pedro Sánchez ens trucarà als presidents autonòmics", ha dit.

En definitiva, López Miras preguntarà a Pedro Sánchez si el truca per parlar d'aquests temes que interessen la Regió. Al contrari, si el que Pedro Sánchez vol és "blanquejar" el president de la Generalitat, Quim Torra, el cap de l'Executiu murcià ha dit que no compti amb ell.

"Que no comptin amb nosaltres en trucades per utilitzar la Regió i manipular un milió i mig de murcians simplement per acontentar els quals volen trencar Espanya", ha asseverat López Miras, que sí que s'ha mostrat disposat a parlar del "futur" d'Espanya i de la Comunitat de Múrcia.