El president de Múrcia, Fernando López Miras, ha mostrat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el seu desacord amb què es realitzin reunions bilaterals entre l'Estat i la Generalitat. Per aquest mateix motiu, li ha proposat una "conferència de presidents autonòmics" en la qual tots puguin "opinar".

En roda de premsa, López Miras ha explicat que com a president de la Regió de Múrcia s'ha "ofert" al president Sánchez "per donar passos en comú amb l'objectiu de resoldre els problemes de Catalunya".

Un d'aquests assumptes a tractar és l'educació ja que, al seu judici, si el sistema no és capaç de controlar els continguts educatius, ell està disposat a asseure's per parlar de devolucions de certes competències pròpies de les comunitats autònomes a l'Estat perquè "l'educació sigui igual per a tots els espanyols".

Preguntat sobre la resposta que ha rebut de Sánchez a la seva proposta de realitzar aquesta Conferència de presidents, el cap de l'Executiu murcià ha indicat que l'ha escoltat, li ha transmès el treball del Govern central per resoldre la situació amb Catalunya, però no li ha respost sobre el seu suport a la celebració d'aquesta reunió multilateral.

Pel que fa al finançament autonòmic, Miras li ha transmès a Sánchez que "hi ha espanyols de primera i de segona" ja que "hi ha ciutadans que reben a l'any 1.300 milions d'euros menys" que uns altres. Així, ha incidit que la regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana són les dues comunitats "més perjudicades pel sistema", per la qual cosa ha convidat al president a reprendre l'assumpte. "Rebem 1.000 milions menys que la resta de comunitats autònomes uniprovincials; ha d'haver-hi igualtat entre espanyols", ha sentenciat.