El diari digital InfoLibre ha tingut accés a unes imatges gravades durant el ple de l'Assemblea Regional de Múrcia del 14 d'abril. En les imatges es poden apreciar els missatges que el president de Múrcia, Fernando López Miras, escrivia al número dos del PP, Teodoro García Egea. En la conversa de Whatsapp López Miras li comunica a García Egea quan seria l'operació d'un familiar d'aquest

Després de rebre la notícia de quan seria la intervenció de la mà del president de Múrcia, no d'un metge o un administratiu com és normal, Garcia Egea va respondre "collonut"  i li va donar les gràcies. En missatges posteriors es revela que l'operació queda planificada pel 20 d'abril del 2021. 

Malgrat la celebració de Garcia Egea, aquest li comenta a López Miras que el seu familiar ha de ser visitat per un cardiòleg. Aleshores les càmeres capten la resposta que va escriure el president Múrcia. "Ok. Assegura't que el citin si us plau. Crec que abans l'ha de veure un cardiòleg. Gràcies". InfoLibre no pot confirmar que aquest darrer missatge s'enviés, ja que a les imatges que han pogut consultar el missatge només apareix en la caixa de text on s'escriu el missatge abans d'enviar-lo.

Tot i això el digital InfoLibre ha pogut confirmar que el 20 d'aquell més el familiar de Teodoro García Egea va ser intervingut quirúrgicament. Segons confirma el mateix mitjà, el familiar del número dos del PP va ser operat en un hospital que no li corresponia per àrea residencial.  

Ni es nega ni es desmenteix 

Des del PP no han respost a cap pregunta sobre el tema i actualment no hi ha una versió oficial o una explicació per part del partit. Per la seva banda el govern murcià va respondre al diari digital que es trobaven preocupats pel fet que InfoLibre tingui el que consideren "material gràfic obtingut de forma il·lícita del telèfon mòbil del president".

Els responsables de comunicació del govern de Múrcia consideren que capturar imatges des de la distància i amplificar-les és una pràctica il·lícita que atempta contra la intimitat personal i el dret al secret sobre les comunicacions. 

A les portes dels jutjats 

Aquest dimarts Unidas Podemos ha anunciat que denunciarà per suborn al president murcià. Segons ha comunicat el partit, en els pròxims dies presentaran la denúncia davant de la Justícia murciana.  

La formació ha assegurat que denunciarà a López Miras per suborn, tal com recull l'Article 419 del Codi Penal. En aquest article s'assenyala com a delicte el fet que una autoritat o funcionari públic, que “en profit propi o de tercers”, rebés o sol·licités per si o per altres alguna mena de favor o retribució de cap mena.  

 

Imatge principal: El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, en una reunió de la Junta Directiva del PP de Castella i Lleó / Efe