Nova jornada tensa al Parlament entre Ciutadans i el Síndic de Greuges, que ha comparegut aquest dimecres per presentar l'informe anual del 2017. Davant dels atacs del partit unionista, que l'ha acusat d'integrar un "Comitè per a la Rebel·lió", Rafael Ribó els hi ha etzibat que les acusacions que "repeteixen" sobre la seva figura "es basen en la ignorància o la falsedat".

En aquest sentit, després que Cs enviés una carta als defensors dels pobles europeus denunciant la suposada parcialitat de Ribó, el Síndic ha volgut exposar davant del ple de la cambra la resposta que van rebre per part de Peter Tyndall, president de l'Institut Internacional dels Ombudsman. Una resposta que va arribar aquest dimarts i que no ha estat del gust del partit unionista.

En la carta dirigida a Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa, a la qual ha tingut accés El Nacional, Tyndall demana específicament a la formació que "tingui cura a l'hora de emprendre accions o fer comentaris que podrien tenir l’efecte d’amenaçar la independència de l’Oficina del Síndic”.

En l’inici de la carta, Tyndall admet que no sap si se li dirigeixen com a defensor del poble d’Irlanda o com a president dels ombudsman mundial. També recorda que Ribó és president de la regió europea d’aquest organisme independent i que l'IOI “no s’involucra en els afers polítics interns dels països on té membres”. Per aquesta raó no considera “apropiat” que acudeixin a ell. Malgrat tot, surt en defensa de “qualsevol membre que s’enfronti a amenaces”, i d’aquí l’advertiment que fa a Cs.

D'aquesta entitat en són membres tots els defensors del poble de l'Estat espanyol, inclòs el Defensor del Pueblo.