El president del grup Freixenet i de la Cambra de Comerç d’Espanya, Josep Lluís Bonet, ha obert la porta aquest matí al canal 3/24 a la celebració d’un referèndum si és “legal i acordat perfectament”, però ha afegit que “en el cas que no ho sigui, és molt dubtós”. Per Bonet, el que cal per les dues bandes és “intentar entendre’s, dialogar i posar-se d’acord”. “A la vida s’ha de negociar, parlar amb bona fe i construir, no és bo que la gent es tanqui”, ha afegit.

La investidura, més a prop

Pel que fa a l’Estat, Bonet creu que la situació del PSOE “pot millorar” l’escenari per investir Rajoy, i ha reiterat que “és necessari que hi hagi un govern estable i uns pressupostos que permetin que el 2017 sigui de creixement”. Per l’empresari, l’economia espanyola ja ha “superat la recessió, que no la crisi” i aquest ha estat “un any bo com esperem que ho sigui l’any vinent”. “És una llàstima que la política no segueixi aquest camí”, ha afegit.

El grup Freixenet

Bonet ha reconegut que en l’últim exercici “els beneficis no han estat gaire grans”, però ho ha atribuït al procés de “consolidació de la marca arreu del món”. Pel president del grup, les últimes ofertes de compra que s’han posat damunt la taula “s’han de considerar” i s’ha d’obrir una “reflexió dins del si de la família” perquè “si algú vol marxar té tot el dret del món de fer-ho”. Bonet ha assegurat que dins l’empresa “no hi ha hagut cap guerra”, sinó que “hi ha harmonia”, i ha expressat el seu convenciment que si es fa una operació com la que es planteja “s’ha de procurar que tothom hi guanyi”.