El president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández-Vara, ha titllat el procés català de "pseudorevolució d'acomodats que acabaran pagant els més humils" i ha demanat aprofitar l'"oportunitat" del 21-D per posar-hi fi. En un acte a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), ha assegurat que totes les solucions que veu per al futur de Catalunya "passen per Iceta i el PSC". Vara ha defensat que cal tornar la política als ciutadans perquè "han estat en mans de les elits massa temps" i ha posat en valor la capacitat de diàleg dels socialistes per trobar una solució. Ha defensat la moderació, una reforma de la Constitució espanyola i ha demanat "generositat" per trobar qüestions en comú i posar fi a la "divisió". El socialista extremeny ha iniciat les seves paraules saludant en català i ha expressat la seva estima per Catalunya i pel projecte compartit amb la resta de l'Estat espanyol.

Vara ha acompanyat Iceta en el seu primer míting de campanya, ho ha fet al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca ple. En aquest escenari, el socialista ha reivindicat l'exercici de la política "amb moderació" i, entre d'altres, ha recordat que sempre ha demanat que no es caigui en el "parany" del boicot als productes catalans perquè qui ho acabaria pagant és a gent més senzilla. 

El president de la Junta d'Extremadura ha reivindicat que Iceta representa profundes conviccions de socialista i no independentista però a la vegada ho fa "des de la mà profundament estesa" per "recosir moltes coses que s'han trencat". Ha reivindicat també la "capacitat de trobada i seny" que ha assegurat havia caracteritzat Catalunya i que ha trobat a faltar darrerament. 

Ha dit que el 21-D es juga "bona part del futur" dels catalans i per això ha instat a aprofitar l'"oportunitat de canviar les coses". Entre aquestes coses a canviar ha situat la Constitució espanyola, que ha defensat que va servir en el seu moment però "no serveix per sortir d'aquí", i l'estat de les autonomies, perquè quan es va començar a construir se sabia com començava "però no com acabava". Vara ha defensat, entre d'altres, també que se celebrin conferències de presidents sobre les competències exclusives de les comunitats per tal de posar realment a la pràctica la "bilateralitat".