El president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, s'ha mostrat convençut que el president espanyol, Pedro Sánchez, gestionarà bé la normalització de les relacions entre Espanya i Catalunya, tot i que ha acceptat que un diàleg "no és el que ens demanen les vísceres".

Després de la fi de l'aplicació de l'article 155 amb la presa de possessió del nou Executiu català, el també secretari general dels socialistes extremenys ha considerat que cal aprofitar la situació per reprendre el diàleg.

"Probablement, això no és el que ens demanin les vísceres, però amb aquestes mai es troben les metes desitjades", ha dit el també president de la Junta d'Extremadura, que creu que "el camí adequat no pot ser un altre que el del diàleg; no a qualsevol preu, però diàleg en qualsevol cas".

Per Fernández Vara, és "necessari" avançar cap a la normalització de les relacions entre Espanya i Catalunya, ja que "el pitjor que li pot passar a un país en relació amb una part important d'ell és acostumar-se a viure en l'excepcionalitat".

"Com més aviat millor recuperem la normalitat, millor", ha manifestat Vara, qui confia que aquesta normalització pugui permetre que "se sàpiga que hi ha altres sortides alternatives, dins de la Constitució, al problema plantejat".