El president d'ERC a la federació de Barcelona i exdiputat al Congrés i al Parlament, Gerard Gómez del Moral, no ha amagat el malestar davant de l'estat d'alarma fins al mes de maig que s'ha aprovat avui a Madrid amb el suport, entre d'altres forces, dels diputats republicans.

Gómez del Moral adverteix que les mesures necessàries per contenir l'estat d'alarma no han d'anar "en detriment del control democràtic".

"Decretar l'estat d'alarma amb toc de queda durant mig any sense cap tipus de capacitat d'incidència del Congrés és una absoluta barbaritat. I perillosíssim. Quina pena", adverteix, mostrant el resultat de la votació al Congrés. 

Han fet costat a la proposta, a banda dels diputats de PSOE i Podemos, els d’ERC, PDeCAT, PNB i Ciutadans, mentre que s’han abstingut PP, JxCat, la CUP i EH-Bildu i han votat en contra Vox i el diputat de Fòrum Astúries.

El govern de Pedro Sánchez ha aconseguit tirar endavant el seu decret d’estat d’alarma amb petits retocs i sense massa problemes. Tindrà vigència fins al 9 de març com a mínim. Aleshores la conferència de presidents autonòmics en revisarà la vigència en funció de la situació epidemiològica.