El sociòleg José Félix Tezanos ha demanat ser suspès de les seves funcions com a secretari d'Estudis i Programes de l'Executiva Federal del PSOE per dedicar-se plenament a la presidència del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), ha informat el partit. També ha presentat la seva renúncia com a catedràtic emèrit de Sociologia de la UNED.

Tezanos ha enviat una carta al secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, en la qual argumenta que després de conèixer "detalladament" les tasques i responsabilitats que implica la Presidència del CIS, i "sospesar les diferents opinions i criteris" entén que ha de dedicar els seus esforços a "intentar dur a terme bé" aquesta tasca al capdavant del CIS.

I fer-ho "garantint i donant suport al bon fer i l'acreditada professionalitat dels excel·lents tècnics i personal del CIS, que sempre han estat la millor garantia de la seva imparcialitat, rigor científic i credibilitat" així com per "preservar la bona imatge del CIS i la seva reputació institucional".

En aquesta missiva, Tezanos insisteix en el seu "compromís de fer feina al Centre d'Investigacions Sociològiques d'acord amb els més estrictes criteris propis de la deontologia professional i el rigor científic", com ha fet al llarg de la seva vida professional amb el màxim nombre de sexennis d'investigació que és possible en un catedràtic universitari. Un període en el qual, assegura Tezanos, ha quedat acreditada la seva "vocació i capacitat per fer feina de manera imparcial i objectiva" amb persones de diferents ideologies.