El president aragonès, Javier Lambán, ha qualificat de "dia de celebració per Aragó" l'arribada al Monestir de Sixena de la quarantena de peces d'art que es trobaven al Museu de Lleida. Tot i que ha dit que l'executiu aragonès hagués preferit evitar recórrer a l'actuació dels cossos policials de l'Estat, però "no ha quedat cap altra opció" davant la negativa de la Generalitat a executar la sentència del jutjat d'Osca. Pel que fa a les despeses que ha comportat la conservació d'aquestes obres, el president d'Aragó ha assenyalat que "no sabem si haurem de tornar o demanar indemnitzacions pel maltractament que han sofert les peces". En aquest sentit, Lambán considera "indigne" que des de Catalunya es qüestioni la capacitat dels aragonesos de gestionar el seu patrimoni artístic i ha anunciat que des del govern d'Aragó es demanaran responsabilitats per "les tres peces que no han tornat", una del Museu de Lleida i altres dues del Museu Nacional d'Art de Catalunya. Així mateix, Javier Lambán ha insistit a reclamar l'entrega de les pintures murals originàries de Sixena que estan exposades al MNAC.

Javier Lambán, acompanyat d'altres autoritats aragoneses i de l'alcalde de Vilanova de Sixena, Ildefonso Salillas, han visitat aquest matí sis de les 43 peces que ja es troben exposades al Monestir de Sixena on aquest dilluns van arribar provinents del Museu de Lleida. 

El president aragonès ha dit que es tracta d'un "dia de celebració per Aragó" pel "retorn d'unes obres al lloc d'on mai haurien d'haver sortit". Així mateix, ha defensat que des del govern aragonès s'hauria volgut evitar la intervenció dels cossos policials però "davant les circumstàncies no ha quedat cap altra opció", per la negativa de la Generalitat a fer efectiva l'entrega de les peces tal com li exigia el requeriment del jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Osca, malgrat no haver-hi una sentència ferma en relació amb aquest litigi. 

A la vegada, ha volgut desvincular l'entrega de les peces a l'aplicació de l'article 155 i ha dit que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, "s'equivoca" en veure-hi una relació. Pel president d'Aragó respon únicament a l'ordre d'un jutge al qual ha felicitat per la "contundència" en l'aplicació de la resolució. Així mateix, ha afirmat que el litigi no ha d'afectar les relacions entre Catalunya i Aragó que "volem que segueixin sent fraternals, en l'àmbit de l'acord i coordinades pels llaços que ens uneixen". 

Tot i això, Lambán ha qualificat "d'indigne" que des de Catalunya "es qüestioni la capacitat de les institucions aragoneses de gestionar el patrimoni" d'aquesta comunitat. "No podem acceptar cap lliçó en quant a conservació de patrimoni dels conservadors de Catalunya", ja que "amb el nostre patrimoni no ens ha passat el que li ha passat a bona part de les peces que hem recuperat en un estat bastant lamentable i, sobretot no ens acostuma a succeir que es perdin peces pel camí", ha assenyalat. El president d'Aragó s'ha referit a una de les 44 peces d'art que no va arribar a Sixena aquest dilluns des del Museu de Lleida, així com a dues de les 53 que l'estiu passat hauria d'haver rebut el monestir aragonès procedents del MNAC. En aquest sentit, Lambán ha anunciat que es demanaran responsabilitats pel fet que aquestes tres peces no hagin estat lliurades a l'Aragó.