El president de l'AMI i alcalde de Port de la Selva (Girona), Josep Maria Cervera (PDeCAT), ha afirmat que no seria desitjable que es repetissin unes eleccions a Catalunya, però ha admès que en aquest moment no és "descartable" pel context polític actual.

"Una repetició de les eleccions en aquests moments no la vol ningú i el món municipal menys. No obstant això, no és descartable perquè no depèn d'un sol actor que tornin o no a haver-hi eleccions", ha explicat en una entrevista d'Europa Press.

Cervera defensa que el que li convé als municipis és estabilitat i en teoria aquesta hauria de proporcionar-la un nou Govern, però considera que aquesta estabilitat no està garantida encara que es formi govern per la situació de "repressió" actual contra els líders independentistes catalans.

"El món municipal el que necessita perquè les coses funcionin és estabilitat. El que no tinc clar és que tenir un Govern amb la situació de repressió que viu el país porti a l'estabilitat", ha sentenciat l'alcalde, al capdavant de l'AMI des del passat mes de març.

Si hi haguessin nous comicis, Cervera aposta per veure'ls com una oportunitat: "Nosaltres com a demòcrates el que hem de fer és intentar donar-li la volta i tornar a convertir les eleccions en una nova oportunitat perquè surtin els nostres projectes més reforçats i garantir aquesta estabilitat".

Cervera defensa que el proper president de la Generalitat hauria de ser Carles Puigdemont, del seu mateix partit, el PDeCAT, perquè la considera l'opció legítima després dels resultats de les eleccions, però admet que actualment la situació és "bastant complicada".

"Hem de proposar a tothom que tingui la possibilitat de ser proposat. Fer una altra cosa seria dir que ja estem donant per fet que hi haurà una condemna per a gent que de moment no la té", conclou, en al·lusió als encausats pel procés sobiranista.