La preocupació per la independència de Catalunya està baixant a Espanya, segons el CIS, i se situa en un 10,7% de mitjana. Això no obstant, la dada varia en funció de les comunitats autònomes fins al punt que a diferents territoris la preocupació per aquest tema supera fins i tot l’atenció que mereix a Catalunya.

A la pregunta sobre els problemes principals que existeixen a Espanya, la comunitat que es mostra més alarmada és Castella i Lleó, amb un 19,4% de les respostes, però també a Melilla, on arriba al 20%, la qual cosa gairebé dobla el 10,7% mitjà d’Espanya i se situa lluny de l'11,9% de Catalunya. Aquest tema també resulta especialment preocupant a l’Aragó, segons el CIS, que el situa en un 16,5%.

Per contra, a banda de la ciutat autònoma de Ceuta, on, segons el baròmetre, no ha assenyalat ningú aquest tema, La Rioja és on aquest indicador apareix més baix amb un 4,8%, seguit de Cantàbria amb un 5,0% i Canàries amb un 5,4%.

En el baròmetre del CIS de desembre, la mitjana de preocupació a Espanya sobre aquest tema era 11,8%, la qual cosa representa un descens en relació a novembre, quan es va situar en un 19%.

L’enquesta també diferencia el resultat per classe social i assenyala que on hi ha major preocupació per aquest tema és entre les persones que s’identifiquen com a classe alta i mitjana alta, amb un 14,5% i classe mitjana amb un 12,6. Uns i altres se situen per damunt del 10,7% de la mitjana de les respostes, mentre que queden per sota els enquestats que, segons l’enquesta, s’identifiquen com a classe mitjana-baixa (6,9), classe treballadora (10,3) i classe baixa (8,1).