La tensió provocada per la coincidència ahir a la inauguració dels Jocs del Mediterrani entre el rei de la porra del 3-O, Felip VI, i el president de la Generalitat, Quim Torra, amb un president del Govern espanyol anomenat Pedro Sánchez entremig, no ha passat desapercebuda per a la premsa madrilenya, que aquest dissabte n’ha ofert lectures que incideixen especialment en el paper de convidat de pedra, i en part culpable de la situació, del president espanyol. Els efectes del canvi de govern a Espanya es noten en una premsa deslliurada ara de l’obligació de parlar bé del govern espanyol.

Així, qui carrega més les tintes és La Razón, que al seu titular de portada parla d'"afront" —de Torra al rei, no a la inversa— però col·loca l’afegitó “en presencia de Pedro Sánchez”, com donant a entendre que no hauria fet prou per evitar la situació.

larazon.750

Del mateix estil és l'ABC, que fa un doble titular d’aquells amb punts suspensius que comença amb un "Los ataques de Torra al Rey..." per continuar "...y la respuesta del Gobierno: Debemos tender la mano". Ja es veu que el PSOE a la Moncloa és un plat de més mal pair que la possibilitat que es trenqui la sacrosanta unitat d’Espanya.

abc.750

Finalment, El Mundo titula "Torra declara la guerra al Rey y el Gobierno mira a otro lado”, una altra lectura del mateix estil. 

elmundo.750

Sánchez, convidat de pedra a uns Jocs del Mediterrani que han servit per escenificar el rebuig a la Corona de bona part dels catalans i, també, el rebuig a l’actual govern espanyol de bona part de la premsa madrilenya.