Dia complicat per als portadistes dels diaris. Sense cap notícia prou destacada per ser protagonista indubtable del dia, a Madrid han optat per no desviar-se del guió tradicional i usen la monarquia com a comodí a les portades. La notícia no era gens sorprenent: si el dia anterior ja s'havia anunciat que l'operació del rei Joan Carles havia anat bé i que li donarien l'alta, era obvi que no trigaria en sortir de l'hospital. Però bé, la sortida de Joan Carles del centre hospitalari s'ha convertit en notícia de portada.

El Mundo ubica la fotografia del rei emèrit sortint de l'hospital en posició central. Com que la informació disponible sembla que era escassa, recorren a les que sembla que són les úniques declaracions que va fer el rei després del seu triple bypass: que es trobava "fenomenal" amb "canonades noves". Com que el tema no donava per tota una portada, omplen la pàgina amb notícies vàries. Ja acostumats a detectar "cops" a tot arreu, posen en portada les protestes dels anglesos contra el "cop" de Johnson (és el mateix diari que fa encara no  dos anys aplaudia el tancament del Parlament català). I també presenta una enquesta en que assegura que la població espanyola vol un pacte entre PSOE i Podemos. Simptomàticament, es posa èmfasi en Cs, tot afirmant que el 21,3% dels seus votants es penedeixen d'haver-los votat. Els de Rivera sembla ser que perden la simpatia dels mitjans madrilenys.

mundo 1 set

El País reserva la part central de la portada a una entrevista sobre la investidura realitzada a Pedro Sánchez, en la que aquest no amaga la seva voluntat d'imposar el seu programa als seus possibles socis. La notícia sobre Joan Carles ocupa un lloc marginal a la portada, sense menció a les canonades: "El rey Juan Carlos recibe el alta médica". Com altres diaris, emfatitza les manifestacions contra Johnson al Regne Unit.

elpais.1 sept

La Razón posa en portada la fotografia del rei amb la seva declaració: "Estic fenomenal, amb canonades noves". Però la part principal de la portada la dedica a una entrevista al president andalús Juan Manuel Moreno, del PP, que carrega contra l'Ajuntament de Sevilla (socialista) i anuncia que la Junta prendrà les competències en salut pública. En petit, una enquesta en la que es pregunta als votants del PP sobre una hipotètica coalició amb Cs (Espanya Suma): el resultat, afirmatiu. Sembla que s'aposta per una majoria "a la andalusa" a nivell d'Estat.

razon 1 set

L'únic diari madrileny que no inclou el rei Joan Carles en portada és el monàrquic ABC. Prefereixen centrar-se en les protestes contra Boris Johnson al Regne Unit, que consideren un "clamor" front a un "cop al Parlament". Quan el que es tanca és el parlament britànic, l'ABC es preocupa; quan el que es tanca és el català, amb el 155, aplaudeix.

abc.1 sep

Com era de suposar, l'únic diari català que inclou les canonades reials a la portada és La Vanguardia. Això sí, en una posició discreta: la fotografia central es destina a denunciar la massificació turística (en Grecia). I el titular més gran el destina a la qüestió de la investidura de Sánchez. Gairebé amagada, una de les que, de ser certes, podria ser la gran notícia del dia: Torra plantejaria investir Puidgemont president de la Generalitat com a resposta a la sentència del judici al Suprem.

vanguardia 1 set

En canvi, El Periódico es mulla amb aquesta notícia i titula: "JxCat insinua davant ERC que investirà Puigdemont". La fotografia central, malgrat tot, està dedicada a la massificació turística, a Barcelona...

periodico 1 set

El Punt Avui escalfa motors per a la celebració de la Diada amb una entrevista a Elisenda Paluzie, qui anima a la ciutadania a activar-se i a recuperar el poder perdut. En posició destacada, també aquest diari destaca les protestes contra Johnson.

elpunt avui. 1 st

També l'Ara entrevista a la presidenta de l'ANC. Ara bé, dedica la part de la portada al 80 aniversari de l'inici de la II Guerra Mundial. I ho fa amb un homenatge a aquells que es van resistir a Hitler i Mussolini. Un record necessari per a tots aquells que van reivindicar els valors democràtics amb un evident risc. Molts d'ells van perdre la vida.ara