L'escàndol que ha capgirat la campanya pel 26-J comença a fer la volta al món. Diversos mitjans internacionals estan alertant com el cas que esquitxa el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alonso, "embrutarà" les últimes hores de la cursa per a la presidència a la Moncloa.

Al Financial Times no se li escapa res. Sota el títol "El govern espanyol, sacsejat per les gravacions filtrades", posa sobre la taula com el ministre està implicat de ple en aquesta qüestió, així com el fet que tots els partits polítics han sortit en tromba a demanar la seva dimissió.

El britànic The Telegraph també en parla i dóna a conèixer com el president espanyol en funcions s'ha trobat embolicat en aquesta trama i fa un resum de tot el que Público ha anat traient a la llum fins ara.

Bloomberg explica com el tàndem Jorge Fernández-De Alonso van intentar carregar-se els dos principals partits de Catalunya, CDC i ERC, tal com es pot escoltar als diferents àudios, i subratlla com ara s'emparen en què la conversa ha estat treta de context.

El rotatiu nord-americà es fa ressò que aquesta és la segona vegada en sis mesos que els espanyols aniran a les urnes i que, mentre el PP porta des del 2011 esquitxat per casos de corrupció, el seu president, Mariano Rajoy, ho nega tot.

La cadena britànica BBC titula: "El ministre de l'interior 'hauria de dimitir' després de què es destapés el secret". Amb aquest contundent titular expliquen el cas destapat i també que tots els partits de la oposició han demanat la dimissió del ministre, d'aquí l'entrecomillat del titular. També detallen les explicacions del ministre i diuen que segons ell, les gravacions estan descontextualitzades.

A França tampoc no se'ls ha escapat el detall del cas. L'Opinion relata com Jorge Fernández i De Alonso han "animat" una campanya electoral que fins al moment "havia estat bastant tranquil·la pel cansament dels espanyols" i que ara s'"encén" a pocs dies perquè la ciutadania triï qui vol que els representi.

Un altre diari francès s'ha sumat a la difusió del cas. Es tracta de La Tribune, que destaca que el govern espanyol buscava i rebuscava casos de corrupció per inculpar els polítics independentistes fins al punt de "fabricar proves per desacreditar els seus opositors" i remarca que Rajoy ho sabia. Aquest rotatiu defineix el PP com un partit "acostumat als escàndols, inclosos els financers". 

També l'escocès The Herald Scotland es pregunta si hi ha guerra bruta dins la política espanyola, i explica que el ministre ha sigut acusat de provar d'embrutar els dos partits independentistes més importants de Catalunya. El rotatiu explica també que el ministre de l'interior està ara sota pressió a només pocs dies de les eleccions.

La notícia ha arribat fins al Líban, on el The Daily Star subratlla que el ministre de l'Interior "s'enfronta a peticions de dimissió" a només quatre dies de les eleccions generals, quan el PP té previst quedar primer i guanyar els comicis, encara que sigui per minoria.

També l'agència de notícies russa Sputnik es fa ressò de la notícia i de les paraules del ministre després d'esclatar l'escàndol. L'agència apunta que Jorge Fernández ha refusat dimitir després de les filtracions que intentaven trobar informació compromesa pels partits independentistes catalans. 

Finalment, la trama que implica el ministre ha estat la notícia d'obertura al canal Russia Today.