La premsa internacional no ha tardat a reaccionar a l'exili de la secretària general d'ERC, Marta Rovira. Mitjans de comunicació i agències de notícies han difós la informació des del primer moment, com també estan seguint el processament per rebel·lió el president Puigdemont, nou consellers, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i la mateixa republicana.

Les agències s'han fet eco de la notícia. Associated Press ha exposat que s'ha encausat tretze independentistes catalans per un delicte de rebel·lió, que destaquen que la pena del qual és "superior als 30 anys d'empresonament". A més, des de la mateixa agència exposen que Rovira ha pres "el camí de l'exili" després de trobar-se encausada per ser independentista, una idea que "no té cabuda si no es reforma la Constitució.

Per la seva part, Euronews ha començat ràpidament un fil a Twitter difonent la informació. "Rovira ignora la citació judicial i pren el camí de l'exili", informava des de la xarxa social l'agència de notícies.

Mitjans de comunicació de tot el món han destacat la notícia. Bon exemple han estat el mateix The New York Times i Fox News.