La premsa internacional destaca la nova victòria del Partit Popular però es mostra sorpresa pel fracàs de Podemos a fer el sorpasso al PSOE, tal com s'esperaven a la vista de les enquestes publicades fins ara que el donaven per fet.

Els dos diaris italians de referència, La Repubblica (Roma) i el Corriere della Sera (Milà), que ho segueixen amb molt d'interès, encapçalen les seves edicions digitals amb aquesta informació. El Corriere destaca també la "caiguda del nou partit centrista Ciudadanos", mentre que el seu competidor romà insisteix que Espanya fa sis mesos que no té govern.

A la premsa italiana li agrada sucar pa en els mals dels espanyols després que Zapatero es vantés d'haver superat el país transalpí el 2008, quan la crisi encara havia d'esclatar en tota la seva intensitat. Repubblica insisteix que els resultats són els mateixos que al passat desembre i fa notar que l'abstenció serà una de les més elevades de la història democràtica d'Espanya.

L'agència britànica Reuters titula la seva crònica remarcant que els dos partits tradicionals recuperen vot a costa de les forces de la "nova política". The Economist encara manté la seva crònica del divendres, titulada "Fora, casta", on assenyala que Podemos superarà el PSOE segons les enquestes, tot deixant Pedro Sánchez amb l'alternativa cornuda d'afavorir un govern de Mariano Rajoy o "tocar de segon violí" de Pablo Iglesias. De moment, els resultats no acompanyen aquestes conclusions. El Daily Telegraph, el seriós diari conservador anglès, destaca la por que els resultats aprofundeixin la crisi política espanyola. The Guardian, progressista, titula dient que Espanya no surt del punt mort i que el PP no arriba a la majoria per governar.

La Libre Belgique, diari liberal-conservador belga, fa recompte dels resultats i dóna per vencedor el PP "contra les forces d'esquerra, el PSOE i Podemos" i destaca el fiasco de Ciutadans, que perd més de deu diputats. A París, el diari de l'esquerra, Libération, s'alegra que la suma dels resultats del PSOE i Podemos pugui donar majoria a l'esquerra.