L'edició francesa del Huffington Post acusa el candidat a l'alcaldia de Barcelona i ex-primer ministre francès, Manuel Valls, de repetir ahir el mateix discurs que ja va fer a la localitat d'Evry, el 2016. 

Segons el diari, l'anunci de la seva candidatura en forma de plataforma independent ―encara que amb el suport de Ciutadans―, no té res d'innovador. Assegura que els quaranta minuts de discurs són calcats a un altre que va fer fa un parell d'anys i que segueix la mateixa estructura: "lloar les característiques de la ciutat on es presenta, recordar els llaços familiars que l'uneixen a ella i expressar el seu afecte sense límits per la ciutat".

La publicació ha penjat, fins i tot un vídeo, on agafa frases de tots dos discursos, el d'Evry i el de Barcelona, per demostrar que "ha exportat" l'argumentari.

El discurs que va pronunciar a Evry el 2016 formava part dels actes de les primàries internes del Partit Socialista francès, unes primàries que va perdre. Amb una estructura similar, s'ha presentat ara a Barcelona, caldrà veure si el futur serà el mateix.