Si avui hi ha alguna cosa que uneixi totes les portades dels diaris de Madrid -i de Catalunya- és la mort de la soprano Montserrat Caballé. La barcelonina sempre va assegurar que se sentia igual de catalana que espanyola, així que la seva mort ha donat peu a tot un sector per reivindicar-la com una de les artistes espanyoles més destacada de les últimes dècades. 

L'exemple més clar és el de l'ABC, que li ha dedicat tota la portada amb una gran foto en blanc i negre. El titular podria ser tranquil·lament "Adiós a una voz de leyenda". Fins i tot quedaria millor. Però no, la capçalera ha volgut fer-hi cabre sí o sí l'etiqueta "espanyola" al titular i es nota.

abc.750 (1)

Qui també dedica la seva imatge del dia a Caballé és El País. La capçalera aposta per aquest i per l'altre tema del dia: posar el dit a la llaga de les tensions entre Junts per Catalunya i ERC dins del govern català. Ho fa a partir de l'últim capítol públic d'aquests desacords, l'entrevista al vicepresident empresonat Oriol Junqueras. Sota el titular, "Junqueras converteix la seva cel·la en un centre de poder", assegura que els presos exerceixen un protagonisme "inusitat" a Catalunya i ho atribueix al "bloqueig del Govern". 

elpais.750 (1)

El Mundo deixa Caballé en un segon pla i aposta fort per una entrevista al president del PP, Pablo Casado, que apareix posant somrient amb una bandera espanyola. Casado parla com si estiguéssim en plena campanya electoral on acusa Pedro Sánchez d'haver-se'n anat a l'extrem de les esquerres i lamenta que els populars han perdut "vots per la dreta l'hora de defensar principis". Suposem que per tornar-los a recuperar, ja aprofita per avançar promeses electorals, contra Catalunya, com no: "Si el PP torna al Govern hi haurà una aplicació del 155 sense esperar al PSOE".

elmundo.750 (1)

El calendari electoral també obre portada a La Razón, sota una gran foto de Montserrat Caballé. Per una banda, porta una entrevista a un crític de Pedro Sánchez com Emiliano García-Page que avisa que el president farà "puenting electoral" fins la tardor de 2019. Per l'altra, punt per Casado, que "porta el PP al 38% de vot en feus com Madrid o València", segons sondejos interns. I per acabar, no falten unes línies sobre l'ultimàtum de l'ANC al Govern de Quim Torra que "agreuja la crisi sobiranista".

larazon.750 (4)