De l’excomisari Villarejo se n’ha dit de tot i si una cosa ha quedat clara, és que no hi ha ni un pam de net. De l’home que va destapar l’Operació Catalunya es podia esperar gairebé tot, però no que fos considerat gairebé un heroi. Però això és el que fa la premsa espanyola d’aquest dimarts, que treu tot el suc possible a les revelacions de la ministra de Justicia, Dolores Delgado, en el sentit que aquesta s’havia entrevistat amb l’excomissari, cosa que, com Sant Pere, Delgado havia negat almenys en tres ocasions.

Els enemics dels meus enemics són els meus amics, diu la versió cínica d’una coneguda dita, i per això mateix es demostra que contra el Govern espanyol actual tot s’hi val. El sindicat del crim torpedina dia sí dia també l’executiu de Sánchez i ara li ha tocat a la ministra Delgado.

ABC, fidel al seu costum de fer portades monogràfiques, posa tota la carn a la graella amb un fotomuntatge amb les imatges de Villarejo, Baltasar Garzón -que hauria intervingut en les trobades- i Delgado, i el títol Grabada por Villarejo, cazada por sus mentiras. Vaja, que l’home que hauria fet trontollar els fonaments de l’Estat amb les seves confessions sobre l’operació de les clavegueres de l’Estat contra l’independentisme, la bèstia negra que feia tremolar els jutges per les revelacions que pot arribar a fer sobre el rei Joan Carles ara és el bo de la pel·lícula.

El Mundo no es queda curt, amb un títol que ja demana implícitament el cap de Delgado: La ministra de Justicia, en la picota tras su aparición en las grabaciones de Villarejo, un tema que es combina amb un altre també de l’operació d’enderroc de Pedro Sánchez: El Congreso frena el fraude de Sánchez para el Presupuesto.

Per la seva banda, La Razón també parla de totes dues qüestions en una peça conjunta titulada El PSOE estalla: “Que cese a la ministra y vaya a elecciones", complementat amb dos subtítols, el primer per al nou tomb del cas Villarejo: La titular de Justicia admite ahora tres encuentros con Villarejo que había negado; i el segon per a la qüestió dels pressupostos: La Mesa tumba la trampa para sacar las cuentas y hace inviable acabar la legislatura.

Finalment, El País, juga com sempre el paper d’estrassa amorosint la qüestió dels pressupostos i ignorant la relació Delgado-Villarejo: PP y Ciudadanos cierran la salida al Gobierno para aprobar sus Presupuestos. L’excomissari, ja veuen, protagonista de les portades per acció o per omissió, però, qui ho havia de dir, al servei dels interessos de la premsa espanyola de dretes.