Amb l’objectiu explícit d’aconseguir una victòria electoral de la triple dreta -PP, Cs i Vox o, en llenguatge periodístic espanyol, centre-dreta-, tres dels quatre diaris de Madrid encaren aquest últim diumenge de precampanya demostrant que ja no estan per orgues i que ha arribat el moment de posar tota la carn a la graella i desenvolupar totes les estratègies possibles per assolir els seus propòsits.

Ara, una cosa és fer campanya per un partit o un grup de partits en concret, o fer-la contra uns altres, però el diari La Razón ha explorat una tercera via força innovadora per assegurar la victòria de la ultradreta i els seus aliats... exaltar el valor de l’abstenció.

larazon

Tot i que el diari de Marhuenda obre portada amb la qüestió de l’eutanàsia amb una entrevista a un matrimoni que té molt clar que no té previst utilitzar aquest recurs, la peça política de la primera pàgina és la que marca la diferència amb la resta de la premsa: “Participació: la clau del 68%”, un titular que es desenvolupa en subtítols: “La mobilització determinarà la suma de l’esquerra o la dreta”, “Una abstenció al voltant del 30% beneficiaria a la coalició PP, Cs i Vox” i “Si vota el 75% del cens, Sánchez podria conservar La Moncloa”.

Comptat i debatut, La Razón explota la hipòtesi que convé una baixa participació per assegurar l’èxit de la triple dreta. Ara només els cal convèncer al votant d’esquerres que es quedi a casa...

Abc

Al seu torn, ABC demostra que juga al mateix equip tot i que amb una tàctica una mica diferent. Amb fotomuntatge dels ‘tres tenors’ -Casado, Rivera i Abascal, amb el del PP al mig-, el diari monàrquic titula “Quasi el 30% dels espanyols no han decidit encara el seu vot”. Vaja, també volen que governi la ultradreta, però almenys sembla que criden a la participació i intenten convèncer aquest terç de votants indecisos. Així mateix, el diari destaca que “La majoria destaca un referèndum d’independència”, però atenció a les dades, un 15,7 per cent estaria a favor del referèndum només a Catalunya, un 25,8% l’acceptaria si votessin tots els espanyols i el 54,4% el rebutja. Una altra manera de llegir-ho, doncs, és que el 41,5 acceptaria la votació, però vaja...

elmundo.750

Pel que fa a El Mundo, l’anunci gratuït per la triple dreta ve amb la foto de la manifestació que va tenir lloc ahir a Madrid a favor de l’equiparació de sous entre les diverses policies: “PP, Cs i Vox, amb la policia”.

elpaisFinalment, El País, opta per “La campanya es juga ja en tots els fronts amb resultat impredictible”.