L’embolic de l’aprovació d’un sindicat de treballadores sexuals, que el mateix Govern espanyol ha titllat de “gol per l’escaire” és el tema principal de les portades de la premsa editada a Madrid, que, com ja és habitual quan hi ha motiu per carregar contra Pedro Sánchez, semblen donar un respir -segur que temporal- a l’ofensiva sistemàtica contra l’independentisme.

També la pujada de l’IRPF a les rendes més altes és munició per a diaris com La Razón, que opta per titular Los bandazos de Sánchez le dejan sin la mayoría de la moción i com a segon títol d’importància, El ‘gol’ del sindicato de ‘trabajadoras del sexo’. De fet, el diari de Marhuenda només reserva una baixos al monotema, aquest cop dins de la derivada sobre la situació al cos de Mossos d’Esquadra: La rebelión de los Mossos: “No podemos garantizar la seguridad”, titula, fent-se ressò d’una sèrie de protestes laborals al sí de la policia. Paradoxalment, utilitza la paraula rebel·lió en positiu, potser que s’ho facin mirar.

Per la seva banda, El País, pel que fa a la qüestió catalana, es limita a reproduir la postura del PDeCAT davant la pujada de l’IRPF: La resistència del PDeCAT complica la intención de subir el IRPF i un destacat, aquest sí, sobre l’independentisme: El Ayuntamiento de Vic arenga a la independència por megafonía, mentre que els grans titulars són per a Trabajo busca cómo anular un sindicato de prostitutas i El choque entre Italia y Francia por la migración divide a la UE.

L’ABC, en canvi, sí que tracta el tema català, això sí, donant veu a l’ofensiva de la fiscalia contra Puigdemont: La Fiscalía retrata la desesperada estratègia de Puigdemont. Al subtítol utilitza la paraula golpistas per referir-se al Govern a l’exili, i potser ja va sent hora que algú -la mateixa fiscalia ho podria fer si no estiguessin polititzats- els recordi el principi de la presumpció d’innocència.

Per sort o per desgràcia, El Mundo sí que tracta els llaços grocs, donant-hi gairebé tanta importància com al sindicat de prostitutes. Casado no retirarà lazos como Rivera para ‘evitar la crispación', explica aquest diari, fent-se ressò del que amenaça de ser una esquerda del bloc del 155, amb unes diferències cada cop més palpables entre els que són muy españoles i els que són mucho españoles. L’esquerda però, no servirà per desescalar, sinó tot el contrari, ja que tots dos partits semblen interessats a tibar la corda al màxim i al preu que sigui. En tot cas i sobre el tema de les treballadores sexuals, El Mundo es fa ressò del gol por toda la escuadra reconegut per la ministra Valerio. Bon divendres a tothom.