L'Estat ha iniciat els tràmits per impugnar l'acord que estableix la creació d'un sindicat de prostitutes, anomenat Organització de Treballadores Sexuals (OTRAS), amb seu a Barcelona.

El BOE del 4 d'agost publicava la resolució de la direcció general de Treball amb aquest acord. La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha reconegut que no tenia cap coneixement d'aquest acord, afirmant que s'ha endut una "sorpresa" i que s'ha fet a les seves esquenes.

"La persona que porti això m'haurà d'explicar per què no m'ha explicat que estava en tramitació", ha manifestat. Visiblement indignada, ha dit que com a membre "d'un govern feminista mai hauria donat l'ok a publicar l'acord al BOE". "M'han colat un gol per l'esquadra", ha reconegut.

Valerio recorda que la prostitució és il·legal a l'Estat i que el seu govern no pot donar suport a una activitat que "vulnera els drets fonamentals d'homes i dones que per necessitat o situacions diverses han de cedir els seus cossos perquè un tercer abusi d'ells".

El Ministeri de Treball ja ha donat les indicacions a l'Advocacia de l'Estat per tal que comenci els tràmits per impugnar un acord que el seu propi govern ha publicat al BOE (es coneix com a anul·lació d'ofici). La ministra Valerio ha reconegut que s'ha aprovat la creació d'un sindicat de treballadores sexuals i que el seu govern ho ha avalat i ha dit que faran tots els passos legals perquè l'acord sigui declarat "nul de ple dret". 

Ara bé, assegura que no en tenia cap coneixement i que s'ha fet completament a les seves esquenes. "Ho desconeixia per complet i no es poden ni imaginar els sentiments que tinc, quan ho vaig saber vaig tenir un dels disgustos més grans de la meva carrera professional i política", ha explicat davant dels mitjans de comunicació a la sortida de la comissió de Treball, Migracions i Seguretat Social al Congrés. 

Reaccions de Pedro Sánchez des de Colòmbia 

També se n'ha fet ressò del tema el mateix president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que es troba fent una gira per llatinoamèrica. Des de Colòmbia, ha penjat un missatge al seu compte personal de Twitter on es podia llegir: "La prostitució no és legal a Espanya i aquest govern no donarà suport a cap organització on es reculli aquesta activitat il·lícita".

En una segona piulada, el president espanyol afegeix: "El registre efectuat davant la Direcció General de Treball del Ministeri va ser un simple acte administratiu que no contenia errors de forma, però sí de fons. Aquest és un govern feminista, partidari de l'abolició de la prostitució".